Vinotto

Exclusief Vinotto verdeler voor de wijnbouw

Viterra is exclusief verdeler van de VINOTTO® plantstaven voor wijnbouw. Deze zeer duurzame plantstaaf voor de moderne wijnbouw en fruitboomkwekerijen is gemaakt van met glasvezel versterkte kunststof.

VINOTTO® plantstaven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Viterra heeft steeds een ruime hoeveelheid witte plantstaven op voorraad in de maat 7.12 (7mm dik en 1,2m lengte). Deze wegen 90gr / stuk. Er kunnen maximaal 300 stuks per postorder verstuurd worden. Grotere hoeveelheden worden op paletten getransporteerd.

Andere maten en kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. De andere maten zijn bv. 6/6.5/8/9 mm diameter en 1.3/1.4 m lengte. Combinatie van maten en kleuren zijn bijna eindeloos.

VINOTTO® plantstaven zijn zeer elastisch, maar niet buigbaar en zijn onbreekbaar. De VINOTTO® is bovendien ecologisch volledig ongevaarlijk en 100% recyclebaar.

Voor meer info kan U steeds bij ons terecht.

VINOTTO® plantstaven zijn zeer elastisch, maar niet buigbaar en zijn onbreekbaar. De VINOTTO® is bovendien ecologisch volledig ongevaarlijk en 100% recyclebaar.

De VINOTTO® staven bieden heel wat overtuigende argumenten ten opzichte van bamboe of houten stokken. Zo is de VINOTTO® plantstaaf volledig weer- en vochtbestendig, terwijl bamboe en houten stokken regelmatig vervangen dienen te worden. Onderhoud is hier dan ook niet noodzakelijk. De VINOTTO® staven zijn niet alleen duurzaam, maar ook ecologisch compleet ongevaarlijk aangezien houtbeschermingsmiddelen, lak of oplosmiddelen hier niet van toepassing zijn. Bovendien hebben ze een uitstekende UV-stabiliteit. 

Maar VINOTTO® vormt ook een interessant alternatief voor stalen palen of verzinkte profielen. De plantstaven met glad oppervlak bedragen slechts 1/4 van het gewicht van staal of verzinkte profielen en hebben een meer dan drievoudig hoge breuklast dankzij hun onverbuigbaarheid en slagvastheid (tot – 50°C). Ze zijn dan ook zeer gemakkelijk te plaatsen en houden geen blessurerisico in. Terwijl staal of verzinkte profielen onderhevig kunnen zijn aan corrosie en dus metaaloxiden kunnen afgeven, zijn VINOTTO® plantstaven ecologisch compleet ongevaarlijk.